Οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις εκτυλίσσονται ραγδαία και με εκρηκτικούς ρυθμούς και είναι ανάγκη τα παιδιά να ενημερώνονται ώστε να ακολουθούν την εποχή τους.

Έχοντας αυτό υπόψη και με κεντρικό άξονα την παρουσίαση των νέων τεχνολογικών τάσεων και τον τρόπο που αυτές έρχονται να ενσωματωθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία, τα μέλη του Τμήματος Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα ο καθηγητής κ. Δασυγένης και ο Υποψήφιος διδάκτορας κ. Ζιούζιος, ύστερα από επικοινωνία με την εκπαιδευτικό του σχολείου μας, κ. Νίνα Παπά, αποδέχτηκαν την πρόσκληση και θα ανταποκριθούν στην πρόκληση να ενημερώσουν και να μυήσουν τους μαθητές του σχολείου μας στον μαγικό κόσμο της ρομποτικής.

Η καινοτόμος δράση, που προετοίμασε η δασκάλα της Στ΄τάξης με τους μαθητές της, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 09 Μαΐου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας κατά την οποία η ομάδα του Πανεπιστημίου θα εξηγήσει στα παιδιά τι είναι η ρομποτική, θα προβάλει διάφορα βίντεο, θα κάνει επίδειξη με ρομπότ και στη συνέχεια οι μαθητές θα αλληλεπιδράσουν.

Καθώς η δράση θα παρουσιαστεί σε όλους τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας, θεωρούμε ότι η εκδήλωση αυτή θα μπορέσει να ανοίξει ένα παράθυρο στη φαντασία τους για να μπορέσουν να κοιτάξουν και να κατανοήσουν πιο εύκολα το μέλλον.

Με εκτίμηση

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

ΣΑΜΨΩΝΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ