ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ

-

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ Η ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 2021 ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Μια υπέροχη γιορτή λήξης πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ Τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 στον προαύλιο χώρο του. Μπροστά στους γονείς τους και τηρώντας απολύτως τα υγειονομικά πρωτόκολλα οι μαθητές παρουσίασαν την αναβίωση παλιών παραδοσιακών παιχνιδιών.  Παιχνίδια που μάθαμε από τους μεγαλύτερους : το τσικ, οι τσουβαλομαχίες, η μακριά γαϊδούρα, οι βόλοι, τα κεραμιδάκια, ο κλούτσος, η τυφλόμυγα, το μαντηλάκι και τόσα άλλα. Παραδοσιακά παιχνίδια που έπαιζαν οι παλιότεροι και μεταφέρονται από γενιά σε γενιά με προφορική περιγραφή ή επίδειξη των μεγαλύτερων προς τους μικρότερους και τα οποία εκφράζουν την εποχή και την κοινωνία που τα δημιούργησε.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΑΝΤΙΛΑΚΙ
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΕΡΑΜΙΔΑΚΙΑ-ΤΖΑΜΙ
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΛΟΥΤΣΟΣ
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΛΟΥΤΣΟΣ
ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ

Στο τέλος της γιορτής οι μαθητές είχαν ετοιμάσει μια έκπληξη. Παρέδωσαν στη Διευθύντρια του Σχολείου το ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ. Όλοι οι μαθητές είχαν γράψει ένα γράμμα με τις αναμνήσεις τους από τα 6 χρόνια στο σχολείο. Το πακέτο θα κρατηθεί κλειστό μέχρι την επόμενη συνάντησή τους στις 23 Δεκεμβρίου 2028 και τότε θα διαβαστεί  το περιεχόμενο για να θυμηθούν τις σημερινές μέρες και εποχές. Την έκπληξη ανταπέδωσε η δασκάλα της ΣΤ΄τάξης καθώς είχε ετοιμάσει και αυτή το δικό της γράμμα και το συμπεριέλαβε στο πακέτο των αναμνήσεων.

Η γιορτή έκλεισε με συγκίνηση και ευχές για υγεία και προκοπή και με ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα της δασκάλας της ΣΤ΄τάξης, κας Νίνας Παπά, το οποίο έχει αναρτηθεί παρακάτω.Πατήστε πάνω στον σύνδεσμο για να ακούσετε το ηχητικό μήνυμα .

https://drive.google.com/file/d/1xv1ioswOXFAIypP-G2nWbE5OxEiyAWcd/view?usp=sharing

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Αποτελέσματα Δράσης “Μαθαίνω για το DNA με ασφάλεια”ΑΓΙΑΣΜΟΣ