Το 3ο Δημοτικό Σχολείο στην Αθήνα

Μαΐου 24, 2015

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας, με συνοδεία των εκπαιδευτικών Κωντσιόγλου Χριστόφορου, Σαμαρά Ζωής, Κοκώνη Αγνής και γονέων πραγματοποίησαν τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή (22-23-24 Μαΐου) στη ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, στο μάθημα της Ευέλικτης Ζώνης. Ένα τριήμερο ταξίδι στον Πολιτισμό -έτσι το αποκαλέσαμε γιατί ό,τι είδαμε ήταν γεμάτο πολιτισμό, γνώση, περηφάνια για την πατρίδα μας, μάθημα δημοκρατίας. Η είσοδός μας στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου προκάλεσε αισθήματα θαυμασμού και δέους. Μας επιτράπηκε να καθίσουμε στα έδρανα όπου σε κάθε ένα υπάρχει γραμμένο και το όνομα του βουλευτή που κάθεται στις συνεδριάσεις της Βουλής.. Βέβαια μερικά από τα παιδιά εξέφρασαν την πεποίθηση ότι θα ξανάρθουν μέσα στην αίθουσα αυτή είτε σαν μέλη της Βουλής των Εφήβων είτε σαν Βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων!!! Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής εκδρομής περιελάμβανε επισκέψεις και ξενάγηση στους χώρους του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης- Παρθενώνας, Ερέχθειο, Θέατρο Ηρώδου Αττικού, στο σύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης, στην περιοχή του Θησείου, του Συντάγματος, στο Πολεμικό Μουσείο, στους Βασιλικούς Κήπους και στο Ζάππειο. Οι μαθητές στο χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης και της Βουλής συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον στα εκπαιδευτικά διαδραστικά προγράμματα.
Το πρόγραμμα της εκδρομής, τέλος, περιελάμβανε επίσκεψη και περιήγηση στην Πλάκα, στο Μοναστηράκι, στη Μαρίνα Φλοίσβου στον Πειραιά και στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Οι μαθητές εξέφρασαν συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα δράσεων της εκπαιδευτικής εκδρομής.
Τη Δευτέρα στο σχολείο μας οι μαθητές έγραψαν σκέφτομαι και γράφω αποτυπώνοντας τις εντυπώσεις τους, τον ενθουσιασμό τους, τα συναισθήματα και τη χαρά τους.
Θα ξαναπάμε.!!!

Επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο ΘεσσαλονίκηςΗ σχολή καλών τεχνών του Α.Π.Θ στο 3ο δημοτικό