Το Glossomobil στο 3ο Δημοτικό Σιάτιστας

Απριλίου 06, 2017

 

4Glossomobil

 

Το Glossomobil  στο 3ο  Δημοτικό Σιάτιστας

Eine Sprache, eine Kultur und ein Auto…

Μια γλώσσα, μια κουλτούρα και ένα αυτοκίνητο …

 

 

Το «Glossomobil» (glosso- Mobil) είναι ένα όχημα πολιτισμού που μεταφέρει τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε όλη τη Ευρώπη. Το Glossomobil  ξεκίνησε στην Ελλάδα τη διαδρομή του από το  2011. Ένα όχημα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη κι ένα από την Αθήνα με σκοπό να βρεθούν σε κάθε γωνιά της χώρας μας.

Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας σε συνεργασία με το Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε της Θεσσαλονίκης και εγκεκριμένο από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας. Στόχος του προγράμματος είναι με βιωματικούς τρόπους να φέρει τους μαθητές πιο κοντά στη Γερμανία και τη Γερμανική Γλώσσα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των γερμανικών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δράση του προγράμματος “Glossomobil” «Γερμανικά σε κίνηση», η οποία πραγματοποιήθηκε από ειδικά εκπαιδευμένο διδακτικό προσωπικό του Γερμανικού Ινστιτούτου Γκαίτε  την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 στο χώρο του σχολείου και κατά τη διάρκεια του μαθήματος των γερμανικών.

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν από την πρώτη στιγμή με προθυμία αλλά και ενθουσιασμό στις δράσεις και τα παιχνίδια που τους παρουσίασαν η  κυρία  Παπαγεωργίου Βασιλική και η κυρία Μουράτη Σοφία, εκπαιδευτικοί του προγράμματος «Γερμανικά σε κίνηση» που επισκέφτηκαν το σχολείο, εμπλουτίζοντας το μάθημα των Γερμανικών με διδακτικό υλικό, μουσική, παιχνίδια, πάζλ και βιωματική μάθηση. Μέσα από αυτή τη βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία τα παιδιά ανακάλυψαν, πως μπορείς διασκεδάζοντας να  μαθαίνεις.

Μετά την ολοκλήρωση των δράσεων απονεμήθηκε δίπλωμα συμμετοχής της τάξης και μοιράστηκαν στους μαθητές αναμνηστικά δωράκια.

Αποχαιρετήσαμε το Glossomobil με την ελπίδα ότι θα μας επισκεφθεί και πάλι την επόμενη σχολική χρονιά με καινούριες ιδέες!

IMG_20170405_125134

Πανηγυρικός λόγος 25ης ΜαρτίουΛαχανόκηπος στο σχολείο.