«Υλοποίηση δράσης :“Τα σχολεία στέλνουν μήνυμα αγάπης”»

-

Στο πλαίσιο της έμπρακτης ένδειξης αλληλεγγύης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που δοκιμάζεται εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και σε νοσηλευόμενους με κορωνοϊό, που θα περάσουν τις γιορτινές ημέρες μακριά από τους οικείους τους, το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων υλοποιεί τη δράση «Τα σχολεία στέλνουν μήνυμα αγάπης».
Η δράση αφορά στην παρότρυνση των μαθητών/τριών των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης να φιλοτεχνήσουν εορταστικές ευχετήριες κάρτες/ζωγραφιές, οι οποίες θα αποσταλούν σε όποιο από τα δημόσια νοσοκομεία επιθυμεί κάθε μαθητής/μαθήτρια.
Επιπλέον στοχεύει στην περαιτέρω καλλιέργεια και ανάπτυξη της ενσυναίσθησης των μαθητών/τριών, των ψηφιακών τους δεξιοτήτων και των εννοιών της προσφοράς και του εθελοντισμού.
Σχετικά με τη διαδικασία αποστολής, οι γονείς/κηδεμόνες έχουν δύο επιλογές:

  1. Να αποστείλουν ταχυδρομικά την κάρτα του παιδιού τους στο νοσοκομείο της επιλογής τους
  2. Να αναρτήσουν την κάρτα σε εφαρμογή του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, ώστε να αναρτηθούν σε ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
    Η διαδικασία της ηλεκτρονικής αποστολής της ευχετήριας κάρτας είναι η ακόλουθη:
  • Οι μαθητές/μαθήτριες ζωγραφίζουν σε χαρτί (μεγέθους το πολύ Α4) μια ευχετήρια κάρτα.
  • Οι γονείς την φωτογραφίζουν με το κινητό τους και την αποθηκεύουν σε αρχείο εικόνας (.jpg, .png).
  • Εναλλακτικά, οι μαθητές μπορούν να δημιουργήσουν στον υπολογιστή τους την κάρτα τους με κάποιο πρόγραμμα ζωγραφικής, π.χ. paint και να την αποθηκεύσουν σε αρχείο εικόνας (.jpg, .png).
  • Οι γονείς/κηδεμόνες με τα συνθηματικά πρόσβασης του παιδιού τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο συνδέονται στην ιστοσελίδα https://gallery.sch.gr και υποβάλλουν την ευχετήρια κάρτα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ«Ο αχθοφόρος Βασιλιάς»