6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

-

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 27-9-2019 με τίτλο:

« Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου», το σχολείο μας μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων και αθλητικών δραστηριοτήτων, επιδίωξε να προβάλλει αξίες, όπως αυτές της συμμετοχής, της προσπάθειας, της ομαδικότητας, του σεβασμού, της εκτίμησης, της φιλίας, της συνεργασίας, του συναγωνισμού, της προσωπικής υπέρβασης, καθώς και τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Όλοι οι μαθητές του σχολείου, 87 στον αριθμό, συμμετείχαν στις αθλητικές δραστηριότητες. Αρχικά έγινε μια ομιλία από τη γυμνάστρια του σχολείου για τη χαρά της άθλησης, σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή. «Άθληση και υγιεινή διατροφή » και  «Αθλητισμός και υγεία » .

Ακολούθησε η προβολή  video με διάφορους αθλητές και αγωνίσματα.

?

Συνεχίσαμε την εκδήλωσή μας με τη δημιουργία  κολάζ με ζωγραφιές που ζωγράφισαν τα παιδιά. Χειροτεχνίες και ζωγραφιές είχαν και αυτές την τιμητική τους.

Έπειτα  περάσαμε στο προαύλιο του σχολείου μας και τα παιδιά συμμετείχαν σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες με την καθοδήγηση – επίβλεψη της γυμνάστριας και των εκπαιδευτικών .

Α τάξη   «Νησάκια » ομαδικό παιχνίδι.  Σκυταλοδρομίες: Α τάξη Κορόιδο με μπάλα.

?

?

 

Β τάξη σκυταλοδρομία «Καγκουρό» μπάλα στα γόνατα.

?

?

Γ τάξη σκυταλοδρομία με εμπόδια και σχοινάκια.

?

?

Δ τάξη σκυταλοδρομία με στεφάνια.

?

Ε τάξη ομαδικό παιχνίδι ποδόσφαιρο.

?

ΣΤ τάξη  παιχνίδι βόλευ, παιχνίδι μπάσκετ.

?

Οι δραστηριότητες είχαν ως στόχο να προβάλλουν την ενότητα της ομάδας, τη συνεργασία, την εμπιστοσύνη, την ισότητα, το σεβασμό.

Αεροβική γυμναστική με όλους τους μαθητές.

?

https://youtu.be/feDiO0FCFXs 

Τέλος πεζοπορία στον Άγιο Γεώργιο.

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ